טיפים לעיצוב מטבח קטן

זה לא סוד. בחורף אנחנו אוהבים לאכול יותר… ויש מי שרואה בזה הזדמנות לשפץ את המטבח. גם כשמרחב אינו גדול מאוד, בתכנון נכון אפשר לייצר מטבח שהוא פרקטי, נעים ויפה. הנה כמה רעיונות של עיצוב מטבח קטן

מרחב פעולה

רוב המטבחים אינם רק פס אחד של ארונות. הם בנויים בצורה של ר או ח או אפילו בשני קוים מקבילים. אם כן, מהו מרחב הפעולה האידיאלי בין חלקי המטבח השונים? לרוב ממליצה להשאיר מטר ועשרים עד מטר וחצי מול כל ארון. כלומר, צעד וחצי. זה אומר שיש מספיק מרחב לפתוח מגירה, או ארון, ועדיין לא להתקל בארון שמאחורי או באי. בעיצוב מטבח קטן חשוב לקחת את זה בחשבון שכן מרחב הפעולה אינו גדול ורצוי שיהיה מחושב נכון.

את מדיח הכלים משתדלת לא למקם בפינה מפני שזה אומר שכאשר הוא פתוח הוא מנטרל את המגירות שלידו. כנל לגבי מגירת התבלינים.

לעיתים מבנה המטבח מכתיב לנו דברים אחרים. במידה וניתן, כדאי לנסות ליישם את הכללים האלו. ככלל, נושא המידות חשוב מאוד בעיקר בעיצוב מטבח קטן. בשל מרחב פעולה מצומצם, ההתנהלות חייבת להיות נכונה ויעילה.

מתחת לחלון

בכל מטבח יש חלון (או לפחות זו השאיפה) אז מה נכון למקם מתחת לחלון? את הכיריים או את הכיור?

במידה ואתם לא רוצים להשתמש בקולט אדים, יהיה נכון למקם את הכיריים מתחת לחלון. פותחים מעט את החלון וריח הטיגון בורח החוצה. הדבר נכון בעיקר כשיש כיריים חשמליים או אינדוקציה. אז אין סכנה שהלהבה תכבה מהרוח. ייתרון נוסף, במידה ויש חלון מאחורי הכיריים, אין צורך לחפות את הקיר.
תמיד נעים לשטוף כלים, או לעבוד בכיור, ולהביט החוצה. פה מגיע הייתרון של הכיור מתחת לחלון. אולם, קיימת פה מגבלה. לא ניתן להשתמש במתקן ייבוש כלים בארון עליון. אם אתם אוהבים את זה, הכיור צריך להיות במיקום אחר.

מקומות ישיבה

כמה מקומות ישיבה צריך במטבח? באי? האם בכלל?
מאוד תלוי בהרגלים של דיירי הבית. לרוב הישיבה על האי משמשת לארוחות קלות, כמו ארוחת בוקר. פחות לארוחות החגיגיות והגדולות של שישי בערב. לכן זו יכולה להיות ישיבה גבוה. בישיבה כזו לא תמיד חייבים ליצור מקומות לכל דיירי הבית. בעיצוב מטבח קטן, אם פינת האוכל מספיק קרובה, לא בטוח שבכלל צריך מקומות ישיבה במטבח.

קחו בחשבון שהאי בראש ובראשונה משמש כעוד משטח עבודה וזו הפונקציה הראשית שלו.

צבעוניות

רב המטבחים, היום, אינם סגורים בחדר אלא פתוחים לחלל הציבורי של הבית. בעיקר לסלון. חשוב לשמור על הצבעוניות והאחידות של כל החלל הזה. לא לנתק את המטבח משאר הרהיטים. זה נכון בבחירה של חזיתות הארונות, בצבע והטקסטורה של החיפויים ואפילו בהחלטה לגבי אופי הכיסאות. מצד שני, במידה ורוצים לייצר נקודת פוקוס דרמטית, כמובן שאפשר להכניס צבעוניות שונה ומרתקת. באופן אישי, מעדיפה להתיחס למטבח כחלק מהחלל הציבורי ולא כיחידה בפני עצמה

 


למבחר פרויקטים שעיצבתי – לחץ כאן
בואו נכיר עוד קצת. הנה כמה מילים עלי – לחץ כאן

דנה מורן מעצבת פנים – חברת ארגון מתכנני ומעצבי הפנים

, , , ,
עיצוב עם אריחים מצוירים – עיצוב ישראלי
ויהי – סטודיו של אור

פוסטים קשורים

2 תגובות. השאר/י חדש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.

תפריט