אחת המגמות שאנחנו חווים בעולם הוא הצורך לשמור על הסביבה. הכוונה היא לא רק לאסוף אחרינו את הזבל בטיולים. הכוונה היא גם לא לצרוך יותר מדי פלסטיק (למשל השקיות מהסופר). להשתמש בתחבורה ירוקה כדוגמת אופניים חשמליים ותחבורה ציבורית. וכמובן, מיחזור.
מיחזור אינו חייב להתבטא רק בהפרדה בין בקבוקים לעיתונים.
זוג מעצבים מוכשרים מירוחם מצאו דרך מקורית להפוך מיחזור לאורח חיים עיצובי.
קרן ודניאל, שמוכרים במותג Suit-Case Studio, עושים שימוש מופלא בהמון דברים שאנחנו כבר לא צריכים. הם יוצרים מהם פרטים מעוצבים. "המון דברים" יכול להיות שברי בקבוקים, ארגזי פלסטיק ישנים של ירקות, צמיגים, שאריות עץ מנגריה, ברגים אנקולים, מכסי ביוב… אפילו קופסאות טונה משומשות. בעצם כל דבר שמיותר לנו בחיים – הוא חומר גלם עבורם. במיומנות וביצירתיות מדהימה הם הופכים אותם לפריט עיצובי לבית ולסביבה.
הרעיון נולד כאשר נדרשו לעצב בית והשתמשו באחת המזוודות כשידת איפור. מכאן גם שם הסטודיו. אולם באותו הרגע הם הבינו שניתן להשתמש בפריט ישן ומוזנח ולהפיח בו חיים חדשים ומעוצבים. עם המעבר לירוחם, שאריות המפעלים בסביבה היו מכרה זהב עבורם. מהם נולדו מנורות עמידה ושאר פריטים שמזוהים איתם מאוד.
באופן אישי, הכרתי את קרן ודניאל בסדנא שהעבירו. שם הם לימדו איך עושים אדנית מפסולת עצים של נגריה. הקסם עבד עלי מיד. התרשמתי מהיכולת לקחת שאריות ולהפוך אותן למוצג ממשי ואסטטי (עד היום האדנית אצלי בכניסה לבית). בדיעבד הבנתי שזה אורח חייהם.
מגוון המוצרים שהסטודיו שלהם מייצר הוא עצום. קופסת הטונה הפכה לשעון דקורטיבי, הצמיגים הפכו לכסאות, ארגזי הפלסטיק השתלבו עם עץ וקיבלו חיים חדשים, כל הברגים והאנקולים הפכו לדיוקן או לפסל ינשוף מעניין… ויש עוד המון שלא הזכרתי
אז רגע לפני שאתם זורקים משהו, במקום לשלוח אותו חזרה לסביבה, תדמיינו אולי אפשר לעצב אותו ואיתו מחדש
תמונות: סטודיו Suit-Case
לאתר סטודיו Suit-Case לחץ כאן
למבחר פרויקטים שעיצבתי – לחץ כאן
בואו נכיר עוד קצת. הנה כמה מילים עלי – לחץ כאן
דנה מורן מעצבת פנים – חברת ארגון מתכנני ומעצבי הפנים
תגובה 1. השאר/י חדש
תודה רבה דנה !!!