מטבח עם אי

זה כבר לא טרנד. זה חלק בלתי נפרד מעיצוב הבית בכמה עשורים האחרונים. מטבח עם אי. אבל מה עושים אם אין הרבה מקום? הנה כמה נקודות שכדאי לקחת בחשבון בתכנון.

יתרונות

לאי במטבח יש הרבה יתרונות. הראשון שבהם זה מקום נוסף לאחסון. לרוב אנחנו אוהבים להוסיף מגירות באי. בדרך כלל שמים בהן כלי אוכל. צלחות, קערות, כוסות וסכום. וזה משתלב עם היתרון השני. מקומות ישיבה. למשל לקפה של הבוקר ולשיחות "הפרלמנט" של הבית. אפילו ללימודי זום ושיעורי בית. כל אלו נעשים לרוב באי במטבח. הוא בעצם הופך להיות מרכז הבית.
אפשר גם לשלב פונקציות על האי. למשל להתקין עליו את הכיור או את הכיריים. בעיקר במטבח קטן זה יגשים חלום ישן של "לבשל ולהגיש". האורחים יושבים סביב הסיר כשהוא עוד על הכיריים. אי במטבח קטן יכול למלא הרבה תפקידים. בעיקר אם המטבח יחסית מצומצם.

אלמנט עיצובי

מכיוון שהאי הוא מרכז הבית, בהכרח הוא גם אלמנט עיצובי. זהו אזור שצריך להתייחס אליו בקפידה. דבר ראשון הוא מסמל את הגבולות של המטבח. המטבחים של היום הם חלק מהחלל המרכזי הציבורי של הבית. אם אין להם גבולות ברורים, האי מייצר את הגבולות האלו. הוא נמצא בחזית. כך ברור שצד אחד שלו זה המטבח והצד השני זה שאר הבית.

בשל כך, אפשר להעניק לו עיצוב שונה. למשל, תאורה אחרת ובולטת יותר. תאורה כזו היא לא רק פונקציונלית ומשימתית. היא יכולה להיות יותר מעוצבת ומושכת. המעיזים גם יכולים לבנות אותו מחומרים אחרים משאר המטבח. לתת צבעוניות שונה. למשל, משטח העבודה יכול להיות עשוי מחומר אחר. שינויים כאלו מייצרים נוכחות ומוסיפים מאוד לעיצוב של כל החלל המרכזי.

תכנון נכון

כל היתרונות האלו יבואו לידי ביטוי רק אם נתכנן אותו נכון. הנה כמה דברים שחייבים להקפיד עליהם:

מידות:

הגודל האמיתי של האי הוא לא רק גודל המשטח. צריך לקחת בחשבון את כל המעברים סביבו. אידיאלית, יהיו לפחות 120 סמ בינו לבין הארונות שמולו. במרווח קטן יותר יהיה קשה להתנהל. למשל, לא נוכל לפתוח את המגירות במלואן. גם אם שני אנשים ירצו לעבוד ביחד, זה יהיה בעייתי.
המטבח חייב להיות פרופורציונלי לבית. אם האי גדול מדי הוא יפריע בתפקוד ויכביד במראה.

מקומות ישיבה:

האם באמת אנחנו צריכים אותם? בדירות קטנות שולחן האוכל קרוב למטבח. במקרים כאלו יש לשקול אם רוצים כפל כסאות. עודף רהיטים מייצר עומס. במטבח קטן, אני משתדלת לוותר על הישיבה באי. הישיבה תהיה רק בשולחן בפינת האוכל. או לחילופין, לוותר על פינת אוכל והישיבה היחידה היא באי.
במידה וכן החלטתם על שילוב מקומות ישיבה באי, שימו לב למידות. יש לקחת בחשבון שכל עמדת ישיבה צריכה לפחות 60 סמ. כמו כן, משטח העבודה צריך לבלוט כ 30 סמ מעבר לארונות. זה כדי שיהיה מקום לרגליים. מצד אחד זה מגדיל את המידות של האי. מהצד השני זה מקטין את המקום למעבר מסביב.

תשתיות:

למי שמתכנן כיור או כיריים על האי צריך להכין את התשתיות מראש. לפני שמניחים את הריצוף. יש לדאוג שיהיה ברז מים וניקוז או להביא חשמל וגז. וכלל, חשוב שיהיה שקע חשמל פנוי על אחת מהדפנות. זה תמיד יעיל לטעינה של סלולרים או מחשבים ניידים ושאר מסכים.

עלויות נוספות:

אחת העלויות הנוספות הן של משטח העבודה. כשיש עמדות ישיבה, עומק המשטח הוא 90 סמ. כך הוא מכסה את הארונות ואת המקום לרגליים. בעומק כזה משטח העבודה מחושב ככפול מזה של ארונות המטבח הרגילים. זה קשור לגודל הפלטות שמהם המשטח מיוצר. לכן גם העלות שלו היא גבוהה מזו של משטח עבודה רגיל.

אי במטבח הוא אלמנט מאוד יעיל ושימושי. במטבח קטן זה משהו שצריך לבחון אותו. עד כמה היתרונות שלו עולים על החסרונות. על כמה הוא באמת יעיל לעומת הנפח שהוא תופס מהחלל שמוקצה למטבח.

אגב, אפשר גם לעשות רק "חצי אי"… נקודה למחשבה…

 

מהי המידה הנכונה של אי במטבח? לסרטון וידאו לחצו כאן


דנה מורן – מעצבת פנים מהוד השרון

למבחר פרויקטים שעיצבתי – לחץ כאן
בואו נכיר עוד קצת. הנה כמה מילים עלי – לחץ כאן

חברת ארגון מתכנני ומעצבי הפנים

, , , , , , , , , , , ,
עיצוב סלון מודרני בזמן קצר
תאורה למטבח – תכנון ועיצוב

פוסטים קשורים

2 תגובות. השאר/י חדש

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.

Fill out this field
Fill out this field
יש להזין אימייל תקין.

תפריט