צבע טרי הוא אחד מירידי האומנות והעיצוב החשובים בארץ. השנה, 2021, הוא חזר להתקיים במתכונת פיזית. זה היה יריד עשיר יצירתי ומעניין. כולו על טהרת עיצוב ישראלי. בין אם זה באומנות או בעיצוב המוצר. יש לי כמה המלצות אחרי מי כדאי לעקוב גם מעבר ליריד.
רהיטים
אחד הפרויקטים הקשים בלימודים היה לעצב כסא. נדמה כאילו כבר עיצבו את הכל. ובכל זאת, שני יוצרים ישראלים שמצליחים לחדש ולעדכן בתחום הרהיטים:
סטודיו נחשון: זהו סטודיו לרהיטים שהם על גבול הוינטג' וגבול המודרני. יש להם קולקציות של שולחנות, כסאות ואפילו ספריות. הכל עשוי ברמת דיוק מאוד גבוה. גם בפרטים הכי קטנים. אותי משכה בעיקר ספרייה שעשויה מפלדה, עץ ועור. כן. חלקי אכסון קטנים לבקבוקים או למגזינים, עשויים מעור. השילוב הזה נותן מראה מאוד ייחודי. אחר בנוף הספריות הרגילות שרואים בהרבה בתים.
Rack and tack: יוצרים סביבת עבודה נעימה, עדינה ומאוד שלווה. מותאמת לכל מי שממשיך לעבוד מהבית. נכון גם לתקופה שאחרי הקורונה. ניכר שיש פה הרבה תכנון וחשיבה בבניית החפצים. גם במוצרים שמשלימים לשולחן. למשל, גב קטנטן שעולה מהשולחן כלפי הקיר. התוספת הזו מחורצת כך שניתן לתלות עליה אביזרים. האלגנטיות בשיאה.
כלי קרמיקה
קרמיקה זה חומר שאני מאוד אוהבת. משלבת אותו הרבה באקססוריז. יש משהו מאוד שורשי ואמיתי בחומר הזה. שני אומני קרמיקה מאוד בלטו בעיני בכלים המיוחדים שהביאו.
מטריאל גירלז: יוצרות כלים שימושיים שנצבעו בחרסית. אבל לא סתם, כזו שנמצאת באדמת הארץ וסיני. לכן הכלים מקבלים צבעי אדמה שקשורים לאזור בו נמצאו. מצבעי כורכר בהירים ועד צבעוניות כהה של אדמה רווית נחושת. זהו עיצוב ישראלי הכי קשור למקום.
זוהרה: האגרטלים שלה כאילו עשויים מבד. הם כמובן מקרמיקה. הטקסטורה והאופן שבו הם בנויים נותן תחושה של חומר אחר ממה שהוא באמת. התוצאה היא אגרטלים לבנים מעוררי סקרנות. ובעיקר מתחשק לגעת ולהבין מה זה. מאוד מרשימים.
תאורה
גוף תאורה מעניין הוא פריט חובה בכל בית מעוצב. יש הרבה עיצוב ישראלי בתחום הזה כבר הרבה שנים. בתערוכה הזו היו שניים שמאוד התחברתי לעבודות שלהם. בעיקר כי הם מצליחים לחדש כל פעם.
סטודיו ויהי: סטודיו ותיק שמייצר גופי תאורה מפורניר. אותה שכבת עץ דקיקה הופכת כמעט שקופה כשעובר דרכה אור. התחושה היא אור רך ונעים. מדי שנה סטודיו ויהי מופיע בתערוכה וכל פעם מחדש ומפתיע. הפעם עם מנורות קיר גדולות. בנוסף, היו גם כלי הגשה מודולרים. אלו תואמים למנורות מסדרת קנו. שווה לבדוק אותם.
Miss-production: גופי התאורה שלה עטופים קליפות תפוז. מה שהתחיל כפרויקט גמר הפך למוצר מסחרי ייחודי. יש פה את היכולת לשמר את הקליפה כך שלא תשתנה. התוצאה היא אריג כתמתם שדרכו רואים את הנקבוביות והעור של התפוז. פעם התפוז היה הכי מזוהה עם הישראליות. עכשיו הוא גם מזוהה עם עיצוב ישראלי. עם היצירה שלנו.
עד השנה הבאה, ממליצה לעקוב אחרי היוצרים האלו.
גם אשמח לשמוע מי היו הפייבוריטים שלכם
למבחר פרויקטים שעיצבתי – לחץ כאן
בואו נכיר עוד קצת. הנה כמה מילים עלי – לחץ כאן
דנה מורן מעצבת פנים – חברת ארגון מתכנני ומעצבי הפנים