גם אתם מוצאים את עצמכם אוכלים במטבח, מול הטלוויזיה או בכלל מחוץ לבית? בכל מקום מלבד בפינה בבית שמיועדת לכך?
הסיבה היא שפינת האוכל "תקועה" בפינה במקום לקבל את המקום הראוי לה. היא לא מנוצלת בצורה הכי טובה. אז איך עושים את זה? איך הופכים את פינת האוכל למקום מרכזי ומעניין בבית? ומה עדיף? פינת אוכל עגולה או מרובעת? בקיצור, איך יוצרים פינת אוכל מעוצבת ופונקציונלית?
הנה כמה עצות שיעזרו לכם לעצב נכון
פינת אוכל מרובעת
סביב השולחן: ישיבה סביב שולחן מרובע היא ישיבה פורמלית. לרוב אנחנו משוחחים רק עם מי שיושב מולנו. זה וודאי נכון כשיש הרבה אנשים סביב השולחן. באופן עקרוני שולחן כזה ניתן להצמיד לקיר ו"להרוויח" יותר מקום פנוי בבית. מצד שני, לעיתים זו הסיבה שאנחנו לא משתמשים בו הרבה. בגלל שהוא צמוד לקיר. ובגלל שמספר המקומות סביבו מוגבל.
מעידך, במקרים שבהם יש צורך להגדיל את השולחן, מאוד נוח להגדיל שולחן מרובע ע"י הצמדה של שולחן נייד אליו.
מידות חשובות: כדי שנשתמש בה כל הזמן, בין פינת האוכל המרובעת לקיר אנחנו משאירים לפחות מטר. כך ניתן בקלות להזיז כיסא ולהתיישב. חשוב גם לבדוק לאן השולחן יכול לגדול כשמארחים הרבה אנשים.
מספר הכיסאות סביב השולחן הוא כמובן פונקציה של גודל השולחן. החישוב הוא בדר"כ כ 60 ס"מ רוחב עבור כל כיסא.
שולחן ממוצע לשישה סועדים יהיה בגודל 110X180. במידה הזו נוח לשים שלושה כיסאות מכל צד ויש מספיק מקום על השולחן לכל הכלים, כולל סירים במרכז.
עיצוב: שולחן מרובע בדר"כ ממקמים באחת הפינות של החלל הציבורי. אני משתדלת שהוא יהיה קרוב וזמין ליד אזור המטבח. בקיר האחורי תולים תמונות, מדפים, או כל פריט עיצובי אחר שייתן אפקט מיוחד לאזור של פינת האוכל. בשפה של המעצבים קוראים לזה קיר כוח. קיר כוח מושך את תשומת הלב אליו ובכך גם את העין לאזור של פינת האוכל. כשהאזור סביב השולחן מעוצב, אנחנו יושבים שם יותר.
בפינת אוכל מרובעת שמים, באחת הקצוות של השולחן, כמה פריטים עיצוביים. למשל, פמוטים, ספרים, כלים מעניינים… בדיוק כמו שאנחנו עושים עם שולחן הקפה בסלון
פינת אוכל עגולה
סביב השולחן: הישיבה היא הרבה פחות פורמלית והרבה יותר חברתית מאשר בפינת אוכל מרובעת. כולם רואים את כולם ומשוחחים עם כולם. גם האוכל, הוא במרכז השולחן. פחות מעבירים אותו מקצה לקצה. בהגדלה של השולחן יש עדיין תחושה שכולם רואים את כולם. אולם, שולחן כזה לא יכול להיות מוצמד לקיר אלא צריך את המקום שלו במרכז החלל.
מידות חשובות: שולחן עגול מודדים לפי קוטר. מכאן גוזרים את ההיקף של השולחן ומחשבים כמה כסאות אפשר להסב אליו. שולחן בקוטר 120 סמ יכול להכיל 6 כיסאות.
שימו לב שכסאות עם ידיות לרוב לא נכנסות מתחת לשולחן. זה אומר שצריך להשאיר לשולחן והכסאות יותר מקום בחלל.
מיקום הרגליים, או הרגל המרכזית גם קובע כמה כסאות יהיו סביב השולחן.
עיצוב: פינת אוכל עגולה שמים במרכז החלל. היא צריכה את המרחב סביבה ואת היכולת להגיע אליה מכל מקום. למרות שניתן לבחור שולחן בקוטר קטן, צורתו דומיננטית מאוד. זה הייתרון שלו. עם שולחן עגול אנחנו לא תמיד צריכים להכין קיר כוח. סידור הישיבה סביב שולחן עגול יוצר לנו נקודת פוקוס ועניין בחלל. ההבלטה של פינת אוכל עגולה היא בדרך כלל בעזרת מנורה מיוחדת שמשתלשלת מהתקרה.
למבחר פרויקטים שעיצבתי – לחץ כאן
בואו נכיר עוד קצת. הנה כמה מילים עלי – לחץ כאן
דנה מורן מעצבת פנים – חברת ארגון מתכנני ומעצבי הפנים
תגובה 1. השאר/י חדש
היי דנה, טעם משובח ביותר.
רציתי לשאול מאיפה השולחן העגול עם זכוכית ורגל במרכזה. תודה